неделя, 27 март 2011 г.

"РАЗДАВАЧИ НА ЛЮБОВНИ ПИСМА" Юлий Шумарев 06. 04. - 26. 04. 2011 г.

Преди една година художникът Юлий Шумарев ни изведе „ИЗВЪН ВРЕМЕТО” и сподели с нас тайните на „рибарите и русалките” . Показа ни „пристанищата на душата”. Разказа ни също така „какво сънуват ангелите” . Видяхме „градината със светулките” , „крадците на мигове” и „сълзите в окото на зората”. Чухме и „признанието в градината”. Докоснахме един свят на хармонична споделеност в който същества прегърнати, носеха други същества, които на свой ред се устремяваха един към друг понясяйки за пореден път в сърцата си мечти, надежди и копнежи. Ангелите вглъбени в своята участ съпричастна, заприличаха на хора и хора вперили взор в тайните на душата заприличаха на ангели. „РАЗДАВАЧИ НА ЛЮБОВНИ ПИСМА” нарушаваха границите на реалността и отправяха към нас послания, които можем да открием в едноименната поредна експозиция на Юлий Шумарев, която ще бъде открита на 06. 04. 2011 г. в пространството на Галерия БЯЛА ЗОНА.

Дни приди откриването авторът споделя:

„ Тази изложба е едно сантиментално пътуване назад във времето, когато хората още си пишеха писма. Името за изложбата дойде, докато се ровех в стогодишни снимки и пощенски картички. Думите и образите бяха избледнели от песъчинките на времето,но скритата им вътрешна сила си стоеше непокътната. Гледах погледа и почерка на отдавна заминали си от тук хора и отново ме обзе онова пловдивско чувство за обвързаност с времето.

Днес никой не пише любовни писма.

Писмото на хартия може да ти каже всичко.То носи аромата на любимия човек, пази топлината на ръката, която го е писала. Истинското любовно писмо може да има различна форма-може да бъде стих, мелодия, песен,картина…

Но инструментът, който го създава е само един-душата.

Искам така да рисувам, че всяка моя картина да е като едно любовно писмо. ...”